PlayStation Plus (PS plus)

Med PlayStation Plus får du adgang til en lang række ekstra-funktioner, når du bruger PlayStation Network.

I denne artikel kan du læse mere om, hvilke funktioner du får, hvor du kan købe PlayStation Plus, samt hvad prisen for et abonnement er.

Hvad er PlayStation Plus?

PlayStation Plus er en en abonnementstjeneste, som giver dig adgang til en lang række funktioner i PlayStation Network, du ellers ikke ville have adgang til. Medlemskabets varighed varierer, afhængigt af hvilken pakke du vælger, ligesom PlayStation Plus-priserne bliver lavere, jo længere du binder dig.

Når du køber adgang til PlayStation Plus, får du adgang til en lang række fordele, som du kan nyde godt af – eksempelvis nye PlayStation-spil hver måned, PlayStation Store-rabatter, avancerede avatarer, demoversioner af populære spil samt en masse andre eksklusive fordele.

Med PlayStation Plus får du blandt andet:

PlayStation Plus er en service, du kan vælge at gøre brug af, når du ejer en PlayStation 4 eller PlayStation 5. Det er frivilligt, om du vil bruge tjenesten eller ej, men det kan i mange tilfælde være en god løsning, da du får adgang til flere eksklusive fordele, der gør, at du får mere ud af din PlayStation.

Når du vælger at tilmelde dig PlayStation Plus, forbedrer du din eksisterende PSN-konto, så du kan få mere ud af din PlayStation. Du kan købe PlayStation Plus i alle lande, der kan tilgå PlayStation Store.

  • Mulighed for at spille online multiplayer
  • Eksklusive rabatter i PlayStation Store hver måned
  • Adgang til demoer og beta-versioner
  • Eksklusive avatarer og dynamiske temaer
  • Mulighed for at prøve spil, før du køber dem
  • Gratis spil hver måned
  • Ekstra plads i skyen

Der er altså god grund til at investere i et PlayStation Plus-abonnement, hvis du vil have adgang til gratis spil, mulighed for at spille multiplayer-spil online, demoversioner og meget mere.

Hvilke fordele er der ved PlayStation Plus?

PlayStation Plus er en nødvendighed, hvis du vil kunne spiller multiplayer-spil over nettet. Det er samtidig den væsentligste grund til, at brugerne vælger at købe PlayStation Plus – men der er langt flere grunde til, at det rent faktisk kan betale sig.

Med abonnementet får du også gratis spil hver måned. Typisk er der tale om små spil fra mindre producenter – såkaldte indie-spil – hvorfor du altså ikke kan se frem til de helt store spiloplevelser, men det er små sjove spil, som ofte er værd at bruge tid på alligevel.

Sidst men ikke mindst får du 100 GB online-lagring i skyen til gemte spil, hvilket må siges at være en stor fordel, hvis du eksempelvis er ved at løbe tør for lagerplads på din konsol. Du får adgang til dit PlayStation Plus-medlemskab, når du logger på – det er altså ligegyldigt, om du spiller på din egen maskine eller logger på en andens.

Få adgang til unikke rabatter med PlayStation Plus-tilbud

PlayStation Plus giver dig adgang til eksklusive PlayStation Store-rabatter, hvorfor der er mange penge at spare, hvis du ofte køber nye spil. Er det tilfældet, vil dit PlayStation Plus-abonnement hurtigt tjene sig selv hjem, da besparelserne i mange tilfælde overgår selve prisen for PlayStation Plus.

Når du har et abonnement på PlayStation Plus, kan sågar spare penge på gode tilbud, selvom der i forvejen er udsalg i PlayStation Store. Det betyder altså, at der ofte bliver lagt ekstra rabat oveni de spil, der i forvejen er på udsalg, når du er medlem.

Et medlemskab kan derfor hurtigt betale sig, hvis du ønsker at spare penge på spiludgivelser – og her er der altså ikke bare tale om små indie-spil, men også de helt store titler, som tager flere dage at gennemføre.

PlayStation Plus-gavekort

Der er mange steder, du kan købe adgang til PlayStation Plus. Du kan købe dit abonnement direkte i PlayStation Store, men det er ikke altid den bedste løsning. Når du køber et PlayStation Plus-gavekort hos en webshop eller hos en fysisk butik, vil du ofte spare penge i forhold til udsalgsprisen i PlayStation Store.

Samtidig er PlayStation Plus-gavekortet oplagt som gave. Når du giver et PlayStation Plus-gavekort i gave, skal modtageren blot gå til PlayStation Store for at indløse det med den medfølgende kode – det samme gør sig naturligvis gældende, hvis du køber gavekortet til dig selv.

Hvor kan jeg købe PlayStation Plus-medlemskab?

Du kan finde PlayStation Plus-gavekort i en lang række fysiske butikker og webshops, hvor de i langt de fleste tilfælde fås til en lavere pris, end du kan finde dem til på PlayStation Store. Det giver dig mulighed for at spare penge, selvom du ikke gøre brug af et PlayStation Plus-tilbud.

Det kan altså godt betale sig at købe dit PlayStation Plus-medlemskab hos en webshop eller en fysisk butik i stedet for gennem PlayStation Store, da der ofte er penge at spare. Du bør dog være opmærksom på, at det er en god idé sætte medlemskabet til automatisk fornyelse, når du har aktiveret det, så du ikke skal tjekke, hvorvidt det er aktivt eller ej.

Køb PlayStation Plus hos Proshop.dk

Hos Proshop.dk har du mulighed for at købe PlayStation Plus-abonnement. Du kan vælge mellem at købe PS Plus i 3 måneder eller PS Plus i 12 måneder, afhængigt af hvor lang tid du ønsker at tegne et abonnement. Vælg mellem:

Når du har bestilt det, går der typisk 3-5 dage, før det bliver leveret.

Køb PlayStation Plus hos Coolshop.dk

Coolshop.dk sælger også PS Plus-abonnementer, og her har du ligeledes mulighed for at vælge mellem PS Plus i 12 måneder eller PS Plus i 3 måneder. Sidstnævnte løsning er oplagt, hvis du vil teste, om det er noget for dig, før du køber det. Vælg mellem:

  • PS Plus i 12 måneder: Køb her hos Coolshop.dk for 469 kr.
  • PS Plus i 3 måneder: Køb her hos Coolshop.dk 188 kr.

Når du har bestilt det, går der typisk 1-3 dage, før det bliver leveret.

PlayStation Plus-priserne varierer

Prisen på et PlayStation Plus-abonnement varierer, afhængigt af hvor lang en periode du ønsker at binde dig til, ligesom det har en betydning, hvor du køber det henne. I de fysiske butikker og webshops vil du ofte få lavere PlayStation Plus-priser, end hvis du køber det direkte via PlayStation Store. PSN Plus-medlemskabet fås billigst hos Coolshop.dk.

Det er derfor en god idé at kigge efter de steder, hvor du kan få 12 måneder PS Plus-abonnementet til den laveste pris, da det ikke er alle forhandlere, der tilbyder samme pris. Samtidig er PS Plus 12 måneder-abonnementet klart det billigste, hvis man kigger på den månedlige pris.

Hvis du kun vil have PlayStation Plus i 1 måned, skal du tegne et abonnement hos PlayStation Store, da det ikke er muligt at købe et PlayStation Plus-gavekort for kun 30 dage. Vil du blot prøve PS Plus, kan du i stedet prøve det 14 dage gratis.

Kan jeg prøvePlayStation Plus, før jeg tegner et abonnement?

Hvis du ikke har været medlem af PlayStation Plus før, kan du prøve det gratis i 14 dage. Såfremt du ikke annullerer dit abonnement inden for prøveperiodens udløb, fortsætter det automatisk med at blive betalt, hvorfor der vil blive trukket et månedligt gebyr fra din PSN-konto.

Vælger du derimod at annullere abonnementet inden for de 14 dage, skal du ikke betale noget. Du har altså masser af tid til at teste, hvorvidt det er noget for dig eller ej med den gratis prøveperiode. Hvis det viser sig, at du ikke synes, det er pengene værd, kan du altid annullere det, uden det koster dig noget.

Hvad sker der med indholdet, når jeg opsiger PS Plus?

Vælger du at annullere dit PlayStation Plus-medlemskab, vil du have adgang til alle fordelene, abonnementet indebærer, indtil bindingsperioden. Når opsigelsen træder i kraft, bliver der ikke trukket penge fra dit kort længere, hvorfor du udelukkende skal betale, hvis du vælger at genaktivere dit medlemskab.

Det indhold, du har downloadet i forbindelse med dit PlayStation Plus-medlemskab, vil ikke længere være tilgængeligt, når du opsiger det, hvorfor du ikke længere kan gøre brug af det. Dog beholder du det indhold, du har købt til en nedsat pris via dit PlayStation Plus-medlemskab, ligesom du kan beholde gratis avatarer, du har fået adgang til i forbindelse med medlemskabet.

Vælger du at genaktivere dit PS Plus-medlemskab på et senere tidspunkt, får du igen adgang til alt det indhold, du tidligere har haft downloadet gennem PlayStation Plus. Du kan altså fravælge det i en periode, hvis du ønsker.

Du får adgang til gratis spil med PS Plus

Når du har et PlayStation Plus-abonnement får du adgang til et bibliotek med PlayStation-spil, som du kan downloade og spille, uden det koster dig noget. Det eneste, det kræver, er, at du har et PlayStation Plus-medlemskab.

Der bliver hver måned tilføjet to nye spil, som du kan spille hver måned. Når først, du har downloadet et spil eller tilføjet det til din downloadliste, kan du spille det, i så lang tid du er medlem af PlayStation Plus.

Udløber medlemskabet, eller annullerer du det, har du ikke længere adgang til dine gratis spil. Hvis du fortsat vil have adgang til dem, er det nødvendigt, at du genaktiverer dit abonnement.

Hvorfor bruge PlayStation Plus?

Der er god grund til at investere i PlayStation Plus, hvis du vil have det maksimale ud af din PlayStation. Du får gratis spil, adgang til eksklusive rabatter og en lang række andre fordele. Hvis du ofte køber spil, vil besparelsen ved køb af PlayStation Plus ofte være højere end selve prisen for abonnementet, hvorfor dét i sig selv er en god handel.

Læs også: Forudbestil PS5

Du kan købe PlayStation Plus-gavekort hos en lang række forhandlere, og det vil ofte være billigere end hos