PS5 Specs

Den nye PlayStation 5 er smækfyldt med lækre specs og spændende features. Den er tæt på dobbelt så kraftfuld som PlayStation 4 var, og har mange nye funktioner og en helt ny spiloplevelse.

Vi vil her tage dig igennem de mange interessante specifikationer, og hjælpe dig til at forstå de mange nye muligheder der kommer med den nye PS5.

Her er de kendte PS5 specs listet:

  • GPU: 10.28 TFLOPs, 36 CUs ved 2.23GHz (variabel frekvens)
  • CPU: AMD Zen 2-based CPU med 8 cores ved 3.5GHz 23GHz (variabel frekvens)
  • GPU arkitektur: Custom RDNA 2
  • Memory bandwidth: 448GB/s
  • Memory interface: 16GB GDDR6 / 256-bit
  • IO throughput: 5.5GB/s (raw), typisk 8-9GB/s
  • Intern lagning: 825GB SSD
  • Optical drive: 4K UHD Blu-ray drive
  • Lagringsudvidelse: NVMe SSD-slot
  • Ekstern lagring: USB HDD support (kun PS4 spil)

Der er altså mange fede PlayStation 5 specs at se frem til. Den nye PS5 får en grafikydelse på 10,28 TFlops, som rent faktisk er mere end det dobbelte af hvad PlayStation 4 havde. Derudover ved vi at den kommer med SSD-lagring, som er en kæmpe game-changer indenfor spillekonsoller, og også for PlayStation selv. SSD-lagring, eller Solid-State drive, er en ny flashbaseret hukommelsesteknologi, og dette betyder at du får hurtigere datatilgang end ved en traditionel harddisk, som sidder i de forudgående PlayStation modeller. Du kan altså både lagre langt mere end tidligere, samt skifte hurtigere mellem dine lagrede spil.

Alle officielle udmeldinger omkring den nye PlayStation’s specifikationer kan også findes på PlayStations officielle blog her.

PS5 kommer med SSD-lagring

SSD-lagring er en helt ny feature, og dette betyder at denne nye type harddisk vil loade hurtigere, og give dig mulighed for at lagre langt flere spil på din konsol end tidligere set. Denne harddisk giver dig mulighed for at tilgå dine lagrede spil hurtigere end før, og det vil samtidig give dig mulighed for at lagre langt flere spil end tidligere muligt.

Denne harddisk har hele 825 imponerende GB til rådighed, hvilket er en kæmpe opgradering fra PlayStation 4, som havde en traditionel harddisk i konsollen. Denne nye og imponerende SSD-lagring vil overordnet set give brugeren et langt bedre flow i spiloplevelsen, da du her får mulighed for at skifte nemmere og hurtigere blandt lagrede spil.

Grafik specs

Den nye PlayStation 5 vil også kunne performe 4K ved 120 billeder pr. sekund, hvilket betyder at grafikken vil være langt bedre end ved PlayStation 4. Derudover har den Ray Tracing op til 8k. Ray Tracing får et stort comeback med den nye PlayStation 5, og det vil skabe en langt større troværdighed i spillet, og det vil give en betydelig bedre grafik i spillene.

Derudover understøtter PS5 op til 8k, dog til en vis grænse. Der vil dog være visse spil der kun udgives i 4k for eksempel, men det afhænger af det individuelle spil. Grafikken spiller en utrolig stor rolle i oplevelsen af et spil, og bedre grafik betyder bedre indlevelse. Derfor et det en stor fordel af Sony vælger at opgradere grafikken så kraftigt.

3D lyd specs

PS5 kommer som sagt med 3D lyd indbygget i konsollen. Der er stadig uvished om hvorvidt den understøtter Dolby Atmos, som Xbox for eksempel gør, men intet er offentliggjort endnu. PlayStation 5 har en helt ny ”Tempest Engine”, og ifølge Sony selv, så vil den inkludere mere end de 34 højtalere som Dolby Atmos kan håndtere. Dette kommer også til at betyde at flere lydenheder til TV kan understøtte PS5 lyden. Dette betyder muligvis også at du kan bruge Sonys eget 360 Reality Audio Format til at understøtte PlayStation 5. Du skal dog stadig have en kompatibel AV modtager og højtalere sat op, før du kan få det fulde udbytte af 3D lyden.

Controller specs

Den nye PS5 kommer også med en opdateret controller med haptisk feedback, som betyder at du vil kunne mærke vibrationer og andre ting via din controller. Det vil give en bedre sammenhæng mellem spil og controller, og du vil kunne mærke spillet på en helt anden måde. Helt konkret betyder det at du vil kunne opleve og føle diverse ting fra spillet ved en vibration eller lignende.

Bæredygtig gaming

Et andet interessant PlayStation 5 specs er at Sony har fokuseret på at skabe et mere miljøvenligt produkt. Det er ikke noget der før har været et fokuspunkt i deres design, men som med alt andet, så må også de følge med tiden. Der er ingen tvivl om at det er den rigtige vej at gå, og helt konkret betyder det at de har skabt et produkt der bruger mindre elektricitet end PlayStation 4 for eksempel gør.

Dette er en ret ny ting inden for gaming, men Sony selv siger at hvis konsollen bruges af en million PS5 ejere, så vil det repræsentere en elektricitetsreduktion der svarer til forbruget fra 1000 amerikanske husholdninger. Det lyder umiddelbart ikke af meget, men det er uden tvivl et stort skridt på vejen hen imod en grønnere industri. Det er i virkeligheden ret i