fbpx

Køb PS5

PS5 forventes at udkomme til november 2020, og der er derfor god grund til at begynde at kigge efter muligheder for at få fat i et eksemplar. Der er af gode grunde utrolig meget hype omkring den nye PS5, og derfor kan der være rift om konsollerne, når de udkommer senere i år. Det er desværre ikke muligt at gå ud og købe en PlayStation 5 endnu, men du kan sikre dig et eksemplar ved at bestille allerede i dag.

Køb PS5
Billede: Sony PlayStation

Hvad kan du forvente af PS5?

Der er rigtig mange gamere der er helt oppe at køre over den nye PS5. Den byder også på rigtig mange nye opgraderinger fra PS4, og de mange nye specs gør den ekstra eftertragtet. Det er altid en big deal når PlayStation kommer med en ny konsol, og der går selvfølgelig også mange rygter om de mange nye features. Der er visse specs der er bekræftet af Sony selv, såsom SSD-lagring, 3D lyd, Ray Tracing og en helt ny DualSense controller.

PS5 har også et meget anderledes design, i hvert fald ud fra de billeder der er blevet lækket indtil videre. Disse billeder af designet er dog ikke officielle billeder fra Sony, og det er derfor ikke helt sikkert at det er det endelige design for PS5. Der er dog god grund til at tro at disse billeder vil være tæt på det endelige design, da vi allerede har set officielle billeder af DualSense controlleren. De to designs minder umiddelbart en del om hinanden, og det er derfor ikke usandsynligt at dette bliver det endelige PS5 konsol design.

Begrænset antal PS5 til salg

På grund af den globale pandemi Covid-19, så vil der højst sandsynligt ikke udkomme lige så mange eksemplarer på markedet som ved tidligere udgivelser, og derfor vil det blive endnu sværere at få mulighed for at køb PS5. Der bliver højst sandsynligt kun produceret 6,5 millioner eksemplarer, og disse skal sendes ud til hele verden. Dette er endnu ikke bekræftet af Sony selv, men det må forventes at de ikke kan producere lige så store mængder som under normale omstændigheder. Der er mange elektronikproducenter der oplever forsinkelser på deres produktioner i disse dage, og PlayStation er nok ingen undtagelse i dette.

Det er derfor nødvendigt at gå i gang med at undersøge mulighederne for at køb PlayStation 5 allerede nu, så du kan sikre dig at være klar til at købe et eksemplar når den udkommer. Det forventes at PS5 udkommer i november 2020, men der er endnu ikke noget officielt meldt ud omkring datoen. Diverse forudbestillinger skriver dog at de forventer at den udkommer d. 1. november, så det er det vi må gå ud fra. Selvom køb PS5 endnu ikke er muligt, så er det heldigvis muligt at forudbestille en PS5 nu.

Køb en PS5 forud

Den er udsolgt hos mange forhandlere, men der er stadig visse sider der har dem på lager. Her ligger prisen på forudbestilling mellem 6800-10.000 kr, og dette fungerer som et depositum. Dette skyldes at den endelige pris på PS5 endnu ikke er offentliggjort, og forhandlerne er derfor nødt til at tage et større depositum. Du vil få refunderet differencen når den endelige pris offentliggøres, og du skal derfor ikke regne med at den kommer til at koste det fulde beløb.

Det kommer højst sandsynligt til at være en dyr konsol, men vi forventer dog ikke at prisen på køb PlayStation 5 vil være på 7000-10.000 kr. Du kan derfor roligt gå ind og reservere et eksemplar hos en af forhandlerne, og sikre dig at du får den som en af de første når den udgives i november. Som sagt er det kun muligt at bestille en PS5 nu, men vi regner med at de samme sider kommer til at tilbyde køb PS5 efter udgivelsen. Hold derfor godt øje med disse sider i løbet af november måned, for at sikre dig at du får fingrene i køb PS5 som en af de første.

Disse forhandlere tilbyder reservering og køb PS5:

  • Bilka
  • Fætter BR
  • Føtex
  • Dustin Home
  • Proshop
  • Happii
  • Merlin 

Priser

Prisen varierer lidt fra side til side, men som sagt så er den pris du ser derinde kun et depositum. Du vil derfor ikke ende med at betale for meget når du går ind og forudbestiller, og derved får mulighed for at købe PlayStation 5 ved udgivelsen. Hvis du ved at du lige meget hvad vil købe PS5 når den udkommer i november, så kan du ligeså godt gå ind og købe en forudbestilling af konsollen.

Der udkommer som sagt færre eksemplarer ud på markedet, og de 6,5 millioner eksemplarer kommer højst sandsynligt til at være til hele det første år. Det er derfor ikke sikkert at du kan gå ud og køb PlayStation 5 med det samme efter udgivelsen, og det vil muligvis kun være muligt at få fat på et eksemplar ved at forudbestille. Du bør derfor overveje om du har råd til at forudbestille en PS5 med det samme, da du ellers kan risikere at skulle vente flere måneder, måske et år, på at kunne købe PS5.

Mulighed for at betale i flere mindre bidder

Hvis du føler at det er for stor en udskrivning til en PS5 lige nu og her, så kan du overveje at undersøge muligheden for at købe på afbetaling. På denne måde kan du få mulighed for at forudbestille en PlayStation 5, men du slipper for at skulle betale hele beløbet på én gang. Du kan dermed sprede beløbet ud over flere måneder, måske endda et par år, og dermed få fat i en PlayStation 5 ved udgivelsen i november.

Det kan være svært at vente med at købe PS5, hvis alle ens venner har fået fingrene i et eksemplar via forudbestilling, og man selv sidder tilbage uden.  Der er heldigvis mange gode løsninger på dette problem, så du ikke skal føle at du er den eneste uden en ny PS5. Den er jo som sagt utrolig hypet, og der kommer også rigtig mange fede udgivelser til PS5 i år, og derfor kan du allerede nu begynde at glæde dig til de mange gode timer med vennerne foran din nye PlayStation 5.

Sidst opdateret d. 13/04/2021

+