TV til PS5 – tag din gaming til next level!

PSgamer

Af PSgamer

Opdateret:

Der findes ikke ét forkromet TV, der er gamernes favorit, når det kommer til PlayStation 5. Heldigvis findes der en hele række fladskærme, som har specifikationer og et prisleje, der ikke bare gør dem velegnede til film og serier, men også gaming fra din yndlingskonsol!

Betyder det, at dit nuværende TV ikke kan bruges? Nej, det kan det med stor sandsynlighed godt. Men du kan desværre ikke forvente den optimale spiloplevelse på det. Din PS5 kan nemlig levere vanvittige billeder, lyd og gameplay, hvis dit TV er gearet til det.

Årsagen finder du i, at PS5 repræsenterer næste generation af videospil. Med funktioner beregnet til 4K-opløsning, HDR (High Dynamic Range) og billedfrekvenser på 120 FPS, får du en troværdig spiloplevelse, hvor du næsten glider med ind i spillet. Kombination af høj billedhastighed og lav inputforsinkelse fungerer naturligvis kun fra et TV, som er kompatibelt.

Selvom PS5 teknisk også understøtter 8K / 60 FPS, fremhæver vi her 4K-TV´er, der repræsenterer det aktuelle spilmarked og bedste value-for-money.

Her får du 3 gode bud på det bedste TV til PS5

Samsung 55″ Fladskærms TV TQ55Q60CAUXXC QLED 4K

Med sin store størrelse på 55”og en god pris for et flot TV med så mange specifikationer, er Samsung 55″ Fladskærms TV TQ55Q60CAUXXC QLED 4K en stærk kandidat til at blive dit nye PS5 TV!

Faktisk kunne det godt virke som om, at Samsung har tænkt på gamerne med denne model, eftersom du får en utrolig lav inputforsinkelse, hvor billedet opdateres lynhurtigt fra TV’ets ” Quantum image processor”. Inputforsinkelsen er på bare – hold nu fast – 8,7 millisekunder(!), hvis du slår funktionen til. Du er med andre ord garanteret lynhurtig reaktion fra du trykker på controlleren til du sparker til bolden i FIFA eller nedlægger dine fjender med et velplaceret skud i Call of Duty.

Billedsiden har naturligvis fantastiske farver og en virkelig god dybde, hvilket suppleres af et imponerende lydbillede! Med OTS-lydsystemet (Object Tracking Sound) får du ikke bare de klassiske stereo drivers, men også et ekstra højtalersæt placeret i toppen til højre og venstre fra billedet. Det giver øget højde og bredde i lyduniverset, hvilket gør spiloplevelsen bedre. Dialogen fra spillet forbliver ’central’, mens den øvrige stereolyd er i bevægelse og giver en ekstra dimension til dine spil.

Værd at fremhæve:

  • Imponerende lav inputforsinkelse
  • Godt lyddesign med OTS-systemet

LG 48″ Fladskærms TV 48GQ900 OLED 4K

LG 48" Fladskærms TV OLED48C1 OLED 4K - TV til PS5

Måske ved du allerede, at LG står for Life´s Good. Det vil du med garanti give dem ret i, hvis du gamer fra deres flotte OLED TV, hvor billedkvaliteten er spektakulær!

Den efterhånden velkendte OLED-skærm i 4K har en smuk dybde i sine farvenuancer og et imponerende kontrastforhold mellem lyse og mørke farver. Det giver et billede, som er dine spil værdige. OLED-modellen fra LG er desuden et velvalgt PS5 TV, da det understøtter 4K spil og 120 FPS – til de spil, som har disse features. Du har med andre ord mange fordele på billedsiden – samt en meget lav inputforsinkelse – som alene gør denne fladskærm til et oplagt valg.

Alligevel har TV-ingeniørerne hos LG fundet endnu en genial feature, der er som skabt til gamere. Du får nemlig glæde af den nye Game Optimiser setting, som lynhurtigt fører dig til en brugervenlig menu, hvor du kan tweake dine indstillinger til perfektion. Her kan du styre opdateringshastigheden og fintune kontrastforholdet til din spiltype. I det hele taget er der en bred vifte af indstillings- og kalibreringsmuligheder, som giver et fleksibelt TV til din PS5-gaming og generelt.

Bemærk i øvrigt, at du på lydsiden får fornøjelsen af Dolby Atmos. Der er desuden hele 4 HDMI 2.1 porte, så du også kan tilslutte andre konsoller, hvis du er den helt store gaming-entusiast.

Værd at fremhæve:

  • Fantastisk billedkvalitet (OLED gaming)
  • Brugervenlige Game Optimiser indstillinger

Philips 43″ Fladskærms TV 43PUS8108 – Ambilight LED 4K

Philips TV til PS5

En af de egenskaber, der virkelig adskiller Phillips fladskærme fra resten af markedet, er deres populære Ambilight feature. Ambilight er en teknologi, hvormed dit TV kaster baggrundslys tilbage på væggen, så du får en oplyst farve, der matcher dit spil, din film eller din musik. Når du spiller, får du med andre ord udvidet den visuelle oplevelse, fordi intelligent LED-lys i real-time tager farverne fra dit spil og fører dem ud i rummet for bedre indlevelse.

Ambilight er dog ikke den eneste feature, som gør dette til et oplagt PS5 TV. Der er nemlig tale om et 4K-TV med HDR (inkl. HDR game mode), som er udstyret med Phillips P5 engine. Her får du en teknologi, der arbejder aktivt for øget dybde i billedet og bedre detaljer. Resultatet er en mere realistisk billedoplevelse, som tilmed glider i en glat bevægelse – uden forsinkelser eller ’hak’.

Ud fra mantraet ”Half of what you see is what you hear”, har Phillips udstyret denne TV-model med højtalere fra Bowers & Wilkins, for at sikre en fantastisk lydoplevelse til det flotte billede. Den virkelighedstro og krystalklare lyd ledsages af en veldefineret bass og integreret subwoofer. Det leverer den perfekte lydkulisse til dit spil, hvormed du får en enestående totaloplevelse fra både billede, lyd og det unikke Ambilight.

Værd at fremhæve:

  • 4K-TV til en stærk pris!
  • Super lyd fra Bowers & Wilkins højtalere

Kan det svare sig at opgradere til et PS5 klart TV?

Er du endnu ikke helt sikker på, om det kan svare sig at opdatere dit gamle tv til et nyt?

At anvende et ældre (HD) TV til en PlayStation 5 er ingen katastrofe, så længe det har en HDMI 2.0 port. Det er dog sjældent, de ældre TV-modeller lever op til de nye konsollers imponerende ydeevne – hvilket med andre ord betyder, du ikke får den fulde spiloplevelse ud af din konsol.

Teknologien i et nyere TV giver dig en række fordele, som typisk er:

  • Lavere inputforsinkelse (hurtige reaktionstid i spillet).
  • Bedre billedoplevelse (4K-opløsning, 120 FPS (hastighedshåndtering) samt HDR (bitydelse)).
  • Særlig gaming feature for maksimal spiloplevelse.
  • Bedre lyd (lyddesignet er vigtigt for spiloplevelsen).

Det korte svar er derfor, at det godt kan betale sig at finde det bedste PS5 TV til din gaming, hvis du er en seriøs gamer og vil have den fulde oplevelse, hver gang du tænder din konsol.