PS5 VS Xbox Series X – hvem vinder?

PSgamer

Af PSgamer

Opdateret:

Det lader til at udgivelserne af PS5 og Xbox Series X kommer til at ligge utroligt tæt på hinanden. Er det et tilfælde? Vi er ikke sikre. Der går rygter om at de udkommer samme uge, og dermed kaster sig direkte ud i et tæt løb om forbrugernes gunst.

Der har selvfølgelig altid været stor konkurrence imellem PlayStation og Xbox, og det lader ikke til at den er ved at slutte lige foreløbigt. Vi hepper selvsagt på PS5 som den overlegne vinder, men vi har her i artiklen tænkt os at kigge lidt nærmere på de to konsoller, og se hvem der ender med at tage førertrøjen.

Hvad kan du forvente af PS5?

Sony har indtil videre været forholdsvis hemmelighedsfulde omkring den kommende PS5 og dens specifikationer. Der er dog udgivet informationer om diverse specs, og vi har set officielle billeder af deres nye DualSense controller. Der er dog visse ting vi med sikkerhed ved:

 • Op til 825 GB SSD-lagring
 • 10,28 TFlops
 • DualSense controller
 • Adaptive triggers
 • Create knap
 • 3D lyd
 • Haptisk feedback
 • Ray Tracing
 • Supporter op til 8K
 • Udbygget kølesystem

Hvad kan du forvente af Xbox Series X?

Microsoft har rent faktisk været lidt mere åbne omkring detaljerne omkring den nye Xbox Series X. Den ser umiddelbart ret imponerende ud på papiret, men vi er spændte på at se om den kan vinde over PS5 i det overordnede billeder. Her er hvad vi ved om Xbox Series X indtil videre:

 • Supporter op til 8K
 • Op til 1TB SSD-lagring
 • Ray tracing
 • Share knap
 • Dynamic Latency Input
 • Hybrid D-pad
 • Ny trigger og bumper
 • 12 TFlops

Sammenligning

Når vi snakker hardware så lader det til at Microsoft har den vindende hånd indtil videre. Når alt kommer til alt, så handler denne her slags også i høj grad om hvorvidt man er til PlayStation eller Xbox. Kampen imellem de to producenter er for alvor begyndt at spidse til, og indtil videre kan man sige at Xbox har en række åbenlyse fordele, da de allerede har offentliggjort en del omkring den nye konsol. Xbox har muligvis større SSD-lagring og 12 TFlops, men derimod har PS5 en række andre fordele, som er meget mere betydningsfulde for brugeroplevelsen.

Vi er nu ret sikre på at PS5 har en masse fede features på tegnebrættet, som vi endnu må vente på at få offentliggjort. De har begge to SSD-lagring, som vil øge loading-processen voldsomt ved begge konsoller, hvilket jo er en kæmpe fordel for spillerne. Du skal ikke sidde og vente på at et spil uploades, eller forsinkes undervejs i dit spil. Derudover kan man argumentere for at Xbox har større lagringsplads, hvorimod PS5 er langt hurtigere end Xbox. Så her handler det også om hvad man prioriterer i sin konsol, når man skal vurdere hvilken en der performer bedst.

Konklusion

Hvis man skal prøve at gisne om hvilken konsol der vinder denne kamp, så er det meget svært at vurdere før de er udgivet. Der er mange flere faktorer der spiller ind, end de specs og features vi ved noget om indtil videre. I forhold til SSD-lagring, så er det helt korrekt at Xbox har en fordel med deres større lagringsplads, men eksperterne mener ikke at det kommer til at have den store betydning i sidste ende. Ved begge konsoller har du mulighed for at udbygge lagringspladsen, så der er ikke grund til at købe en Xbox af denne simple grund.

Derudover vil vi mene at PS5 har en kæmpe fordel når vi taler om konsollen og controlleren helt overordnet, men 3D lyd, haptisk feedback og Ray Tracing. Vi har meget store forventninger til PlayStations 5 DualSense controlleren, og her vil vi bestemt mene at PS5 løber af sted med sejren. Der er indbygget mikrofon i DualSense controlleren, og med dens haptiske feedback, vil det give en helt unik spiloplevelse. Sony har virkelig sat alt ind på denne PS5, og der er taget utrolig store skridt siden PS4. Bedre controller, bedre opløsning og grafik, og en tæt på dobbelt så kraftfuld konsol.

Derudover har PS5 et udbygget og optimeret kølesystem, ud fra de billeder der florerer, og dette kommer til at være en kæmpe fordel for spillerne. Dette er simpelthen for at undgå overophedning, og det er virkelig en vigtig ting at have med i tankerne bag designet, da konsollen har så meget power. Der er virkelig tænkt på hver en lille detalje ved PS5, og der er altså flere ting der overskygger den større SSD-lagring og TFlosp vi ser fra Xbox.

Men som sagt så bliver det svært at komme med en endelig vurdering af de to konsoller, da det som ofte ikke er nok at være god på papiret. Det hele handler om oplevelsen af at spille på en konsol i virkeligheden, og det er først her man for alvor kan mærke de

Skriv en kommentar