PSgamer

Af PSgamer

Opdateret:

Next-Gen konsol spørgsmål som vi stadig manglerat få svar på.

Next-Gen konsol spørgsmål som vi stadig mangler-at få svar på

I denne mærkværdige sommer for spilannonceringer, som vi står midt i, har både Sony og Microsoft endelig nået et punkt, hvor begge virksomheder har delt stort set lige meget information.

Der er blevet delt forholdsvist lige meget information omkring deres planer for de kommende next-gen konsoller. De trofaste fans, har nu fået indsigt i de vigtige specifikationer og nye designs, for både hardware såvel som controllerne for både PS5 og Xbox Series X. Ligeså er de hardcore fans blevet informeret, omkring hvilke spil de kan forvente at spille på de kommende konsoller, selvom mange af disse titler stadig er uden præcise datoer. Nu med højst fire måneder til, at den niende generation af konsoller er i gang, er der dog stadig en række enormt vigtige spørgsmål, som både Sony og Microsoft ikke har fået besvaret endnu.

PS5: Vil der være bagudkompatibilitet ud over PS4-spil?

Siden 2015 har Microsoft været i fuld gang med at give deres fans muligheden for at spille mange af de tilgængelige Xbox 360 og originale Xbox-spil på Xbox One, og dette fokus er stadig et kernepunkt for Microsoft, med Xbox Series X som trækker på næsten tyve år af fantastisk spilhistorie, der kan spilles på lanceringsdagen. I mellemtiden har Sony gjort det klart, at PS5 vil supportere størstedelen af alle PS4-spil, men har ellers været forholdsvis tilbageholdende med at komme ind på om de vil supportere spil til ps1, ps2 og ps3 med bagudkompatibilitet. Mens de kommende titler efter konsollens lancering utvivlsomt vil være de mest populære til den tid, vil Sony til sidst være nødt til at give en officiel bekræftelse af, hvilke ældre spil der kan spilles på PS5 i år for at se, hvordan begge platforme vil håndtere de nuværende spilbiblioteker, som spillere har investeret enormt meget tid og penge i.

Vil du læse mere om PS5 bagudkompatibilitet med PS4? Klik her.

Xbox: Vil der være en ekstra Xbox model tilgængelig ved lanceringen?

I flere måneder nu, har rygter svirret om, at Microsoft vil lancere to forskellige konsolmodeller i år, hvilket dermed giver anledning til en mellemliggende mulighed for en konsol, som så kan passe ind mellem både Xbox Series X og Xbox One S, både hvad angår pris og samlet styrke og kraft. Plus, med en PS5 som kun er baseret på digital, som også var tilgængelig ved lanceringen, har folk været overraskede over, at Microsoft har endnu ikke har fulgt trop for Next-Gen, da de allerede omfavnede tiltaget med en konsol uden diskrev med den helt digitale Xbox One S, der blev lanceret sidste år. Men op til i dag har Microsoft udelukkende fokuseret på standard Xbox Series X, så Xbox-fans skal fortsat stadig vente med at høre mere om omkostningseffektive eller kun digitale muligheder, som vil være tilgængelige ved lanceringen.

PS5: Vil PSVR fortsat være understøttet?

Da Microsoft rykker fremad uden planer om at investere i virtual reality til konsoller, har Sony fortsat investeret i at støtte deres egen VR-platform, da de tidligere på måneden lancerede Iron Man VR tidligere og implementerer VR-support inden for Dreams og dets ekspansive spiloprettelsessystem. Der er ikke mange andre PSVR spil i Sonys pipeline indtil videre, så PSVR fansene har desværre ikke meget at se frem til endnu, ud over en stærkere platform, som har muligheden for at styrke potentialet af PSVR og dets software. Mens en opdateret model med PS5-understøttelse kunne blive det helt nye fokus for Sony efter den krævende opgave det er, at lancere en ny konsol, skal det at få et ord om, hvorvidt de aktuelle modeller af PSVR (og det nødvendige tilbehør) fungerer på PS5, hjælpe med at få nogle gamer-sind til at slappe af og forhåbentligt potentielt kunne vække lidt håb for fremtiden for konsol VR-platformen.

Begge: Hvornår lanceres disse konsoller og for hvor meget?

Vi vil sandsynligvis aldrig få nogle afgørende svar på hvor mange af hver konsoller, der vil være tilgængelige til forudbestillinger og køb i 2020, med globale produktionsproblemer. Samt får vi nok ikke et præcist svar på lanceringsdatoen og prisen for begge konsoller før den sidste stor afsløring fra Sony og Microsoft bliver sendt.

Vi håber du nød denne artikel og at du fik besvaret lidt af det du måske brænder inde med!

Der er ikke meget at gøre lige nu, andet end at vente tålmodigt og læse videre her på psgamer.dk hvor vi løbende giver dig opdateringer omkring status på PS5 lanceringen.

Skriv en kommentar